Pre stævnehjælp til forældre

Jubii du har endelig fået tilmeldt jer til et af stævnerne på KRT med jeres lille eller måske store pode. Men hva’ så???

Eller har du endnu ikke fået tilmeldt jer og er ved at trække hårene ud fordi du bare har opgivet på forhånd???

Uanset hvad så læs her:

 1. Går dit barn til ridning på rideskolehest i klubben, tilmelder I til stævnet hos jeres   underviser. Husk for at jeres barn kan starte skal I hjælpe min 1 klasse.
 2. Har dit barn egen hest, skal du benytte DRFs anmeldelelsesblanket. Den finder du på http://www.rideforbund.dk/DRF/Rytter/Blanketter. Send den enten med posten eller per mail. Husk alle felter omkring rytter og hest skal udfyldes og naturligvis betalingsmetoden og klasse nummer. Spring derefter til punkt 4.
 3. Ja, jeres barn har en ynglingspony, men det kan være, at 20 andre har den samme ynglingspony, og de må ikke gå mere en tre gange over en stævnedag, så skriv to på listen. Jo hurtigere du betaler, des sikre er du på at det bliver ynglingsponyen dit barn får til stævnet. Kun partsryttere er garanteret deres partshest, hvis de betaler til tiden.
 4. Sørg for at få betalt indskud inden anmeldelsesfristen. Derefter er det dobbelttakst. Du kan indbetale enten til den konto som står på proportionen (”invitationen” til stævnet) eller til jeres underviser. Og nej du kan ikke betale på den konto, du betaler ridningen på.
 5. En uge før stævnet er de første midlertidige startlister på www.kongsvad.dk, tiderne kan blive ændret. Bemærk: har du ikke betalt inden da, står dit barn ikke på listen.
 6. Dagen før stævnedagen går du igen på hjemmesiden efter kl. 18.00, her er de nye opdaterede startlister på nettet. Fredag starter vi ALTID første klasse kl. 17.00.
 7. På stævnedagen kommer I i god tid og melder jer til start i sekretariatet, så kan I også lige blive ajour, der kan jo være sket noget uforudset, som har gjort, at vi er væsentligt forsinket.
 8. Starter dit barn eller du og fredagen på rideskolehest?!  Kom i god tid og orientér dig med den underviser som står på opvarmingsbanen eller jeres egen underviser.
  Er der ingen som har redet hesten før jer, skal I selv strigle og gøre klar, der vil være nogen til at hjælpe med at flette, men I skal selv være aktive. Rytteren skal sidde på hesten 20 min før ridt.
  Har hesten gået lige før så skal den ikke varmes op igen, men skal lige skridte en runde eller to, så kort igennem de andre gangarter. Altså ca. 5 min. ellers bliver den flad når I kommer på banen
  Har hesten haft en pause altså stået uden sadel, så brug 15 min på opvarmingen, men husk de 10 min er igen skridt.
 9. Efter ridt skridtes hesten af 10 min. hvis ikke den skal bruges af en anden. Herefter skal den sadles af og børstes grundigt hvor sadel og hovedtøj har siddet. Den har gjort det godt så klap den og sæt den på fold.
 10. Har rytteren fået en placering, skal denne op til dommervognen når de bliver kaldt op. UDEN hest men med ridetøj og hjelm. Husk det gælder ikke kun om at vinde, man lærer noget nyt om sin ridning til stævner.
 11. Husk inden I tager hjem at hente rytterens kritik (karakterseddel) i sekretariatet. Den kommer når klassen er færdig. Snak med jeres underviser om den, hun kan forklare jer hvad de forskellige ting betyder og kan bruge den i sin undervisning.

Stævnet er også hyggeligt når man ikke rider, så afsæt en time eller to til at blive og se kammeraterne ride eller kom en af de andre dage.

Eller sæt lidt tid at til at hjælpe, ungerne kan også hjælpe med ufarlige opgaver som at feje, rydde op og rende med point.